onsdag 20. juni 2012

To hektiske måneder - huset klart for maling

Som tiden flyr. Siste 2 måneder har det skjedd så mye at bloggen har blitt nedprioritert. Siste vi skrev var huset tett. Nå er det tettere. Sist uke ble vegger og tak i hovedetasjen lukket/dekket med gips. Samme for alle vegger i underetasjen. Da er det bare å gå i gang med sparkel :-)

Hva har skjedd de siste 2 måneder?

Isolering. Utvendige vegger har fått 15+5 cm isolasjon. Alle innervegger har fått 10 cm isolasjon. På loftet er det benyttet sprøyteisolasjon ca. 50 cm.


Etter at isolasjonen var på plass ble det lagt fuktsperre på yttervegger og tak. Ny 5 cm utlekting satt på for tekniske føringer. Byggmester Thomas Jacobsen la den nye utlektingen på tvers av stenderene i ytterveggen for å minimere kuldebroer (bra tenkt). Stendere til alle innvendige vegger ble satt opp og da kom spørsmålet om el-punkter. Ikke lett å bestemme om du skal ha stikk her eller der eller begge steder. Hva med møblering? Skal vi ha endevender? Hva med dimmere, downlights, takpunkt og hvor skal bryterene være? Mange valg, men med hjelp fra en tålmodig elektriker, Stian fra Granberg og Nordengen, har vi blitt kjempefornøyd. 


Rørlegger har også vært innom for å legge rørene inne i veggene. For å kunne gjøre det måtte vi bestemme  type vasker, plassering av kraner (både inne og ute) og opplegg for vaskemasking/tørketrommel. I Norge er det ikke vanlig å ha vaskemaskin som kan benytte varmtvann, men det kan bli mer vanlig så derfor har vi lagt opp uttak for varmtvann også ved vaskemaskinen. Dette gir mulighet til å spare strøm ved å benytte varmtvann fra varmepumpe. God dialog mellom oss og rørlegger Terje Bergsli hos Bergsli og Sønn AS har gjort at prosessen har gått bra og endt opp med gode løsninger. Resultatet får vi se når badene er ferdig.


Da alt var klart av rør inne i veggene tok det kun en ukes tid så var huset slik innvendig:


Utvendig har også panelen kommet på plass og det er klart for maling. Har såvidt begynt, men ble stoppet av regn og mangel på tid. Byggmester Thomas Jacobsen har sagt at stilaset står noe tid til slik at vi får anledning til å ta de kronglete områdene som møne og der det er høyest.

Slik ser det utvendig ut nå. Legg merke til at pipe er på plass også.




Neste uke blir det jobbing med sparkling av vegger og tak i hovedetasjen før vi skal legge vannbåren varme. Ved fint vær og tid til overs blir det også maling utvendig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar